Energielabel woningen

Energielabel

Uw woonlasten bestaan voor een belangrijk deel uit energiekosten. Bij het kopen of huren van een woning is het daarom belangrijk dat u betrouwbare informatie heeft over de energiezuinigheid van de woning. Het energielabel geeft u deze informatie. Verkopers en verhuurders zijn verplicht een energielabel te overhandigen aan de nieuwe eigenaar of huurder.

Definitief energielabel

Vanaf 1 januari 2015 is een definitief energielabel verplicht bij verkoop of verhuur van woningen. Dit label vervangt het energielabel wat sinds 2008 verplicht is maar waar vaak in onderling overleg tussen koper en verkoper van af wordt gezien.

Begin 2015 hebben alle woningeigenaren zonder definitief energielabel een brief met daar bij hun voorlopige energielabel ontvangen. In dit energielabel is op basis van de beschikbare informatie, zoals het woningtype en het bouwjaar, al een aantal zaken ingevuld, zoals isolatie, het glas en de CV ketel. Als de woningeigenaar dan zijn woning gaat verkopen of verhuren moet het energielabel definitief gemaakt zijn.

Energielabel vanaf 2021 (conform NTA8800)

vanaf 1 januari 2021 is de NTA8800 actief, deze regeling vervangt de voorgaande Energielabel methodes en zorgt voor een uniforme opname tussen bestaande en nieuwbouw woningen en sluit ook aan bij de Europese regelgeving omtrent energieprestaties van gebouwen.

Wij kunnen voor u een Energielabel verzorgen conform de laatste richtlijnen.

Neemt u met ons contact op voor een vrijblijvende offerte?

Maatwerk advies

Heeft u plannen om uw woning te laten verbouwen en/of aan te laten passen en zou u ook graag besparen op uw energielasten, dan is een maatwerkadvies uitermate geschikt voor u. Een energieprestatieadvies (EPA) is een advies op maat voor eigenaren van bestaande woningen. Het is dé manier om erachter te komen hoe energie te besparen. U krijgt een EPA na een onderzoek door een gecertificeerde EPA-adviseur. Die adviseur komt bij u thuis en kijkt naar de isolatie en apparatuur voor verwarming, ventilatie en koeling van uw woning. De adviseur zet op een rij waar u energie kunt besparen, hoeveel u daarvoor moet investeren en op welke termijn u de investering kunt terugverdienen. De adviezen zullen zoveel mogelijk aansluiten bij de wensen en plannen die u voor uw woning heeft.

De voordelen:

  • Uw woning krijgt een Energielabel, dat verplicht is en de komende 10 jaar geldig blijft.
  • Het maatwerkadvies geeft u inzicht in de mogelijke bouwkundige en installatietechnische verbeter mogelijkheden en de bijhorende kosten.
  • Inzicht in de kosten en de terugverdientijden van de voorgestelde verbeteringen.

Wilt u meer informatie? Of wenst u een vrijblijvende offerte? Wij helpen u graag verder.

nergielabel woningen