Analyse energieverbruik huishouden

 

Het is voor veel huishoudens niet of onvoldoende inzichtelijk hoeveel energie (gas, water en stroom) er verbruikt wordt en hoeveel hier op bespaard kan worden. Met een analyse van het huidige energieverbruik en een advies over de mogelijke besparingen in de hand kunnen huishoudens bewuste keuzes maken over de investeringen die nodig zijn voor het doorvoeren van energie besparingsmaatregelen.

Voor wie is deze dienst?

Deze dienst is bedoeld voor huishoudens die zich aan het oriënteren zijn op energie besparingsmogelijkheden maar niet goed (genoeg) weten waar ze op kunnen besparen. Om daar achter te komen is het slim om eerst te bepalen wat het werkelijke verbruik is van het huishouden en om te bepalen welke patronen daar in te ontdekken zijn.

Wat levert deze dienst op?

Deze dienst levert een adviesrapport op waarmee inzicht gegeven wordt in het huidige energie verbruik van het huishouden en de mogelijke besparingen. Het is ook mogelijk om een definitief energielabel of EPA maatwerk advies te krijgen van de woning.

 

Hoe gaat deze dienst in zijn werk?
Vragenlijst

Bij het aanvragen van de dienst wordt een vragenlijst opgestuurd die ingevuld moet worden,

Intake gesprek

Op basis van deze vragenlijst zal er een eerste intake gesprek plaatsvinden (+/- 2 uur) waarbij er zoveel mogelijk informatie wordt verzameld over het huis, de aanwezige apparaten, de eventueel aanwezige energie besparings maatregelen en de bewoners en het verbruiksprofiel. Ook zal tijdens dit gesprek een meetkoffer in de meterkast geplaatst worden en diverse sensoren in en om het huis. Indien er een definitief energielabel of EPA maatwerk advies gewenst is, wordt tijdens het intake gesprek hiervoor de woning opgenomen.

Meet periode

Gedurende een periode van minimaal 14 en maximaal 30 dagen. Wordt het energieverbruik van het huishouden in de gaten gehouden. Het energieverbruik is via een website ook te volgen door de bewoners.  De werking van de meetkoffer en de sensoren zal bewaakt worden om betrouwbare informatie te kunnen garanderen.

Ophalen meetkoffer en sensoren

Na afloop van de meetperiode wordt de meetkoffer en de bijbehorende sensoren weer opgehaald. Hierbij zullen in een kort gesprek (+/- 30 min) de eerste resultaten en opvallende zaken worden besproken.

Verwerking van de gegevens

De gegevens die gedurende de meet periode verzameld zijn worden verwerkt in een advies rapport.

In het Rapport is het volgende opgenomen:

 • Uitgangspunten & woonsituatie
 • Energie verbruik
  • Overzicht stroom- ,gas- en waterverbruik periode
  • Top gebruikers (apparaten)
  • Gemiddeld dag profiel stroom-, gas- en waterverbruik
  • Gemiddeld week profiel stroom-, gas- en waterverbruik
 • Besparingsmogelijkheden
  • verwachte Investeringen
  • verwachte terugverdientijd
  • Aandachtspunten
  • Aanbevolen combinaties
  • Mogelijke aanbieders
 • Uitleg diverse besparingsmogelijkheden & technieken.
 • Optioneel: Definitief energielabel, EPA maatwerk advies, Thermo grafische analyse
Bespreken Adviesrapport

Het advies rapport wordt met de klant besproken om eventuele vragen te kunnen beantwoorden, of om extra informatie en uitleg te kunnen geven over zowel het gemeten energieverbruik als de mogelijke energiebesparingsmaatregelen.

Wat kost dit advies?

De kosten voor deze dienst zijn € 350.- (excl. BTW). De verwachting is dat met de aangeboden energie besparingsmogelijkheden deze kosten binnen 3 jaar zijn terugverdient.

En dan verder?

Wat u verder met de uitkomsten van de analyse van het energieverbruik doet is helemaal aan u, natuurlijk kunnen wij u helpen bij het zoeken van een geschikte leverancier of kunnen ook het hele project voor u begeleiden.

analyse energieverbruik

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.